SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine Akademija.brivnica.si  (v nadaljevanju “splošni pogoji”), so sestavljeni v skladu z veljavno zakonodajo.

Pridržujemo si pravico do naknadnih sprememb splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave dalje in so od takrat dalje za uporabnika tudi zavezujoče.

SPLETNA TRGOVINA

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Pridržujemo si pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine.

Naša spletna trgovina je namenjena izključno fizičnim osebam. Pravne osebe nas za nakup prosimo kontaktirajte na naš elektronski naslov [email protected], oziroma na telefonsko številko 040 156 400.

NAKUPNI PROCES

Izbor izdelkov in dodajanje v košarico

Po pregledu ponudbe v spletni trgovini ob izdelkih, ki jih želite naročiti, izberete možnost “dodaj v košarico” in določite količino.

Urejanje košarice

Ko ste končali z izbiranjem izdelkov, izberete možnost “Košarica”, kjer uredite izdelke. Izbrani izdelki so zbrani v košarici, ki jo lahko kadarkoli preverite in v njej uredite izdelke, spremenite količine izdelkov in/ali jih odstranite iz seznama.

Korak 1

Za dokončanje nakupa izberete način dostave, vtipkate kodo za popust, vkolikor jo imate in izberete način plačila. Lahko nam pustite tudi sporočilo. Za nadaljevanje nakupa je potrebno strinjanje s splošnimi pogoji poslovanja.

Korak 2

Oddate še naslov za dostavo oziroma naslov za izdajo računa, če se ta razlikuje od naslova za dostavo. Potrebno je vnesti ime, priimek, naslov, pošto številko, mesto, elektronski naslov, telefonsko številko in naslov podjetja, če želite dostavo na naslov podjetja.

Korak 3

Pred oddajo naročila še zadnjič preverite naročilo, izbran način dostave, plačila in oddane podatke in izvedete nakup. S klikom na gumb »Kupite zdaj!« boste izvedli naročilo in dokončali nakup.

Zaključek nakupa

Po tako opravljenem naročilu vam bomo na elektronski naslov poslali potrditev naročila, na katerem bodo podatki o naročilu oziroma napotki za plačilo izdelkov po predračunu. Nakup je zaključen, ko na elektronski naslov prejmete našo potrditev naročila.

Po prejetem plačilu vam bomo poslali naročene izdelke.

V primeru, da se boste odločili za plačilo po povzetju, boste kupnino poravnali  dostavljalcu paketa. Pridržujemo si pravico, da vas pred pošiljanjem paketa po povzetju lahko kontaktiramo, da preverimo resnost nakupa.

RAZPOLOŽLJIVI NAČINI PLAČILA

V naši spletni trgovini so omogočeni naslednji načini plačila:

 

  • plačilo po predračunu na naš transakcijski račun
  • lahko pa tudi preko plačilnega sistema Paypal in s kreditnimi karticami Mastercard in VISA.

CENE IZDELKOV

Vse cene na internetni strani www.schumar.com so izražene v EUR in so veljavne na dan nakupa oz. izvedbe naročila. Cene že vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).

Veljajo objavljene cene izdelkov, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob oddaji posameznega naročila.

Naročila lahko oddate vsak dan od 0.00 do 24.00 ure. Naročila prejeta od ponedeljka do petka do 12. ure bodo odpremljena isti ali naslednji dan. Čas za prenos in dostavo pošiljke je največ 3 dni (dan oddaje + 3 dni). Naročila, ki jih dobimo v soboto, nedeljo ali na državni praznik, bodo odposlana v prvih treh naslednjih delovnih dneh.

Naročene izdelke bomo poslali najkasneje naslednji delovni dan (plačilo po povzetju) oziroma po prejemu plačila (plačilo po predračunu).

DOSTAVA

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. Stroške poštnine krije kupec.
Dostava naročenega blaga v spletni trgovini je mogoča na ozemlju Republike Slovenije.
Možen bo tudi osebni prevzem pošiljke brez poštnine po posebnem dogovoru.

IZDELKI, KI JIH TRENUTNO NI NA ZALOGI

Če izdelka, ki ste ga nameravali kupiti, slučajno ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili. Takrat lahko naročilo v celoti prekličete, potrdite delno naročilo ali potrdite, da boste počakali, da izdelek ponovno dobimo na zalogo. Opravičujemo se zaradi neugodnosti, ki vam jih takšna situacija lahko povzroči.

SKLEPANJE POGODBE NA DALJAVO

Kupoprodajna pogodba na daljavo je sklenjena v trenutku, ko vam na vaš elektronski naslov, ki ste ga posredovali ob naročilu, pošljemo potrdilo o naročilu.

Vaše naročilo hranimo v elektronski obliki na sedežu našega podjetja. Zahtevate lahko kopijo naročila preko našega kontaktnega naslova [email protected].

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE, ZAMENJAVA IN VRAČILO BLAGA

Pravica do dostopa od pogodbe

Pri pogodbah sklenjenih na daljavo ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe (14 dni).

Vračilo plačil

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne koriščeni bonus ali promocijska koda v obliki nove kode.

Vračilo blaga

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago.  V tem primeru mora kupec vrniti kupljeno blago v originalni embalaži, nerabljeno in nepoškodovano. Priložena mora biti kopija računa.

Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

V primeru odstopa od pogodbe mora potrošnik prejeto blago v zakonskem roku vrniti ali po pošti poslati na naslov prodajalca:  Edis Osmanović s. p., Foersterjeva ulica 4, Novo mesto.

Potrošnik mora blago vrniti prodajalcu nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogleda in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje blaga, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Stroški pošiljanja

Stroške pošiljanja in vračila blaga prodajalcu krije kupec.

Sporočilo o odstopu od pogodbe

Potrošnik odstop od pogodbe sporoči na e-naslov prodajalca: [email protected] ali priporočeno na naslov Edis Osmanović s. p., Foersterjeva ulica 4, Novo mesto.

Vračilo, ki ni v skladu z  Zakonom o varstvu potrošnikov

V izjemnih primerih, vendar brez prejudica, da bomo dejansko tako ravnali, ko blago ni vrnjeno v skladu Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14 in 19/15), lahko potrošniku ponudimo odkup blaga z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega blaga enake ali višje vrednosti.

REKLAMACIJE

Vse izdelke pred odpremo kupcem pregledamo in odpošljemo nepoškodovane. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži.

Kupec ima pravico, da ob morebitni napaki na blagu zahteva, da izdelek z napako zamenjamo z novim brezhibnim izdelkom ali vrnemo plačani znesek ali odpravimo napako na izdelku ali vrnemo del plačanega zneska v sorazmerju z napako.

Če želite menjavo blaga iz razloga v prejšnjem odstavku, nam to sporočite v roku 8 dni po prevzemu blaga. Rok za zamenjavo izdelkov je 8 dni. Zamenjava izdelkov je mogoča le ob predložitvi računa oz. kopije računa.

ZASEBNOST IN ZAŠČITA VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

S posredovanjem osebnih podatkov in s podajo soglasja k tem spošnim pogojem privolite, da zbiramo, uporabljamo in hranimo vaše podatke. Uporabljali jih bomo izključno v namene, ki so navedeni, ko jih posredujete. Vaše podatke bomo varovali pred zlorabo, nepooblaščenim dostopom, izgubo, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Pri obisku našega spletnega mesta oziroma v nakupnem procesu od vas zahtevamo osebne podatke. Njihovo posredovanje je prostovoljno. Spodaj opisujemo vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo, način uporabe in varstva vaših podatkov ter načini, na katere lahko stopite v stik z nami.

S prijavo na elektronske novice nam posredujete vaš elektronski naslov. Vkolikor se prijavite na naše elektronske novice, bomo vaš elektronski naslov uporabili za obveščanje o novicah, akcijah, popustih.

Ob nakupu nam posredujete vaše ime, priimek, naslov, pošto številko, mesto,  elektronski naslov, telefonsko številko in podjetje. Vaše ime, priimek, naslov, pošto številko, mesto, elektronski naslov in podjetje potrebujemo zaradi dostave, izdaje računa oziroma za potrebe izpolnitve naročila. Vaše ime, priimek, naslov in telefonsko številko potrebujemo za dostavo blaga, ki ga naročite na naši spletni strani. Na elektronski naslov, ki nam ga boste posredovali ob nakupu, vam bomo poslali potrditev naročila in obvestilo o pošiljanju blaga.

Ob izvedbi nakupnega procesa imate možnost odkloniti prejemanje obvestil o akcijah, novostih in novicah (opt-out). Vkolikor prejemanja ne odklonite, vam lahko na vaš elektronski naslov, ki ste ga posredovali ob nakupu, pošljemo komercialno sporočilo.

Poleg zgoraj navedenih podatkov hranimo tudi  komunikacijo s posameznim kupcem.

Smo edini lastnik podatkov, zbranih na tem spletnem mestu. Zavezujemo se, da jih ne bomo posredovali tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico in dostave izdelkov.

V kolikor želite osebne podatke spremeniti ali želite, da jih trajno ali začasno prenehamo uporabljati za namene neposrednega trženja, nam pošljite elektronsko sporočilo na [email protected].

Če menite, da je prišlo do kršenja določb o varstvu vaših osebnih podatkov, nas prosimo obvestite na naš elektronski naslov [email protected]. Zadevo bomo preverili, ustrezno ukrepali in vam odgovorili v razumnem času.

PODATKI NA SPLETNI STRANI

Pridržujemo si vse pravice glede vsebine. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke naj tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere smo pridobili pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.

Za povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ne prevzemamo odgovornosti.

MNENJA O IZDELKIH

Ponudnik ne nadzoruje in ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo uporabniki. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

REŠEVANJE SPOROV

Spore med kupcem in Edis Osmanović s. p., ki bi utegnili izhajati iz uporabe spletne trgovine www.schumar.com, bosta stranki poizkušali prvenstveno reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, se stranki dogovorita, da bo za spore iz te pogodbe pristojno sodišče v Novem mestu.

    KOŠARICA
    Vaša košarica je prazna